OPREZ! U četiri od pet peparata ni traga biljkama s popisa na deklaraciji



Istraživanje je pokazalo da četiri od pet bočica dodataka prehrani u sebi nemaju ni traga od sastojka koji bi tobože trebali sadržavati.





Riža, grahorice, kućno bilje- sve ćete to naći u dodacima prehrani, iako nije navedeno na deklaraciji, ali pitanje je hoćete li u njima naći i najmanji trag onoga što na njima piše.

Pokazalo je to veliko istraživanje provedeno u najvećim američkim trgovačkim lancima, u kojem se analizirao DNK svih sastojaka dodataka prehrani.

Tako je, primjerice, sredstvo protiv depresije GNC-a kojem bi glavni sastojak trebao biti kantarion, u sebi imao rižu, češnjak i tropske biljke, no ni traga kantariona.

Rezultati istraživanja su porazni. Četiri od pet bočica dodataka prehrani ne sadrže ni mrvicu biljaka koje su navedene na njihovim deklaracijama i zbog čijih ljekovitih svojstava ih ljudi i kupuju.

Glavni državni odvjetnik New Yorka Eric Schneiderman u utorak je poslao pisma trgovačkim lancima i zatražio da odmah zaustave prodaju lažnih dodataka prehrani te upozorio kako oni predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje kupaca.

Izvor: Magazin.hr




OPREZ! U četiri od pet peparata ni traga biljkama s popisa na deklaraciji OPREZ! U četiri od pet peparata ni traga biljkama s popisa na deklaraciji Reviewed by abab on 16:12 Rating: 5

Nema komentara