Ljekovita ulja za sve kožne probleme: Pomažu čak i kod masne kože



Jeste li znali da mnogo kožnih problema možete riješiti na prirodan način? Ulja od ružmarina, kamilice, ruže, argana i drugih biljaka idealni su saveznici u njezi vaše kože, a evo i koja će najbolje pomoći kod određenih kožnih problema:




Riješite se akni
Ako imate masnu kožu, onda imamo jedan dobar razlog da vas oslobodimo fobije od ulja: mnogi preparati protiv akni, uključujući i one sa salicilnom kiselinom i hidrogenom, mogu isušiti kožu, što sprječava njihovo prodiranje u dublje slojeve. Spriječite ovo tako što ćete na sloj preparata za uklanjanje akni nanijeti i tanak sloj ulja. Probajte preparate koji sadrže antibakterijsko ulje ružmarina.

Ublažavanje crvenila i osjetljivosti
Osjetljiva koža dobro podnosi sve vrste ulja, osim u slučaju pojave alergije na određeno ulje. Također, određena ulja - kao što su ružino ulje i ono kamilice - djeluju antiupalno. U većini slučajeva, njihova primjena ublažava crvenilo lica već za sat vremena.

Anti-age efekt
Antioksidansna ulja, kao što je ulje nara, suncokreta i kamelije, pomažu u zaštiti od UV-oštećenja u budućnosti, kada se nanose na sloj SPF preparata. Navedena ulja, s vitaminom E, ublažavaju bore.

Hidratacija
Sjećate se kako smo rekli da ulje može dodatno isušiti suhu kožu? Ali ako želite maksimalnu hidrataciju kože u svakoj kapi ulja, onda koristite mješavinu koja sadrži bar jednu od ovih brzoupijajućih omega-3 masnoća: jojobu, argan ili rižine pahuljice.

Izvor: budiin.24sata.hr




Ljekovita ulja za sve kožne probleme: Pomažu čak i kod masne kože Ljekovita ulja za sve kožne probleme: Pomažu čak i kod masne kože Reviewed by abab on 07:35 Rating: 5

Nema komentara