ZAPALITE LIŠĆE KADULJE U KUĆI: Vidjet ćete – rezultat je ČUDESAN!



Kadulja (žalfija) je na ovim prostorima od davnina poznata kao ljekovita biljka. Naši preci su je koristili za istjerivanje zla, ali i za liječenje mnogih bolesti. U raznim krajevima je nazivaju raznim imenima – kadulja, pelin, kaloper, bijeli džiger, slavulja… što samo govori o tome koliko su je naši preci koristili.




Ova ljekovita biljka ima široku medicinsku primjenu i ulazi u sastav mnogih lijekova. Njena ljekovitost potiče od isparljivih eteričnih ulja, onda zamislite koliko je zdravo udisati njena isparenja.

Bilo da je ljeto ili zima, da su prozori otvoreni po cijeli dan ili su zatvoreni, zrak u našoj kući je pun raznih otrova i mikroorganizama. Ako hoćete da se riješite ovih, nepoželjnih materija, pročistite zrak u svojoj kući ili, kako bi naši stari rekli – da istjerate zlo, najbolje ćete to uraditi pomoću kadulje.

Istraživanja su pokazala da kada okadite prostoriju kaduljom, uništi se čak 94 posto bakterija iz zraka. A kada su istraživači ispitali zrak sljedećeg dana, on je i dalje bio čist.

Sve što treba da uradite jeste da suhe listove kadulje savijete u “štapić”, zapalite jedan kraj i odmah ugasite. Nakon toga ona će početi da se žari i da dimi.

Ako ovo budete radili svakih nekoliko dana, uradit ćete mnogo za svoje zdravlje. Spriječit ćete glavobolje, kašalj i respiratorne infekcije, smanjiti mogućnost od dobivanja raka pluća i srčanih bolesti i tretirati kronični umor i astmu.




ZAPALITE LIŠĆE KADULJE U KUĆI: Vidjet ćete – rezultat je ČUDESAN! ZAPALITE LIŠĆE KADULJE U KUĆI: Vidjet ćete – rezultat je ČUDESAN! Reviewed by abab on 09:32 Rating: 5

Nema komentara