ŠALICA ZDRAVLJA: 5 razloga zbog kojih bi trebali piti toplu čokoladu



Topla čokolada jedno je od najpopularnijih zimskih pića. Mnogo je onih koji rado uživaju u finom okusu, a da i ne znaju kakve sve koristi za ljudski organizam donsi konzumiranje ovog napitka.




Osim što će vas ugrijati tijekom hladnih zimskih mjeseci, topla čokolada može povećati i vaše sveukupno zdravlje.

1. Poboljšava rad mozga

Jedno je istraživanje dokazalo kako topla čokolada može poboljšati sveukupno zdravlje mozga te općenito njegov rad. Naime, flavonoidi u toploj čokoladi povećavaju protok krvi i kisika u mozak.

2. Sadrži više antioksidansa

Prema istraživanju koje je provedeno na Sveučilištu Cornwell, vruća čokolada sadrži više antioksidansa, nego zeleni čaj ili vino. Također, ona sadrži i više antioksidansa nego obična čokolada, jer se oni oslobađaju kako se ona zagrijava. Oni mogu biti odlični saveznici u borbi protiv starenja, bolesti srca te smanjivanju rizika od raka. Također, što je čokolada tamnija, to su snažniji antioksidansi.

3. Poboljšava raspoloženje

Ovaj ukusni napitak pomaže u borbi protiv stresa, tjeskobe i depresije. Naime, vruća čokolada stimulira opuštanje endorfina, koji pomažu u podizanju tvog raspoloženja. Samo trebate paziti da u nju ne stavite previše šećera. Računica je jednostavna: manje šećera - jača svojstva.

4. Dobra je za zdravlje arterija

A za to su također zaslužni flavonoidi, koji smanjuju rizik od srčanih bolesti te su zaslužni za smanjivanje krvnog tlaka i zdravlje krvnih žila. No, stručnjaci upozoravaju: zbog šećera i masti, ne treba piti više od 2 šalice na dan.

5. Može pomoći u mršavljenju

Kada se pije pravilno, vruća čokolada je ukusno i niskokalorično piće, koje pomaže spriječiti unos slatke i visokokalorične hrane, kao što su kolači, torte i krafne.

Izvor: Index.hr




ŠALICA ZDRAVLJA: 5 razloga zbog kojih bi trebali piti toplu čokoladu ŠALICA ZDRAVLJA: 5 razloga zbog kojih bi trebali piti toplu čokoladu Reviewed by abab on 06:40 Rating: 5

Nema komentara